Pak je kansen!
31 mei 2021 
3 min. leestijd

Pak je kansen!

Interview met Jeanette Harmsen, finalist Secretaresse van het Jaar 2021.

“Kijk goed om je heen en ga proactief om met de kansen die voorbij komen”, aldus Jeanette Harmsen, executive assistant én finalist van de Secretaresse van het Jaar-verkiezing. We spraken haar over de stappen die ze gezet heeft, haar finaleplaats en vooruit, ook een stukje privé.

Organiseren heeft altijd in mijn bloed gezeten”, begint Jeanette. “Ik werkte ooit bij een boekbinderij/drukkerij en was daar eerst administratief medewerkster op de urenadministratie. Al snel begon ik echter secretariële taken op te pakken. Het bloed kroop gewoon waar het niet gaan kon. Later werd ik daar ook afdelingssecretaresse. En na meerdere ervaringen te hebben opgedaan, onder andere bij het Gelredome, werk ik nu bij Ubbink Centrotherm Group. Een bedrijf dat zich richt op duurzaamheid voor gebouwen. De kansen die ik hier kreeg, heb ik met beide handen aangepakt.”

 “Ik regel graag”

Jeanette heeft inmiddels een bak aan ervaring op secretaressevlak. En ze is niet vies om soms even een uitstapje te maken buiten het vak. “Wat ik heel veel doe is organiseren. Ik regel graag. Evenementen, reizen, geef me een bestemming en ik regel alles tot in de puntjes. Van vliegtickets tot huurauto, van ontbijt tot avondprogramma. Maar ja, toen kwam corona en verdwenen de reizen. Balen, maar ik zag het vrij snel als een kans. De huidige receptie en het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers moest namelijk aangepakt worden. Hier lag een flinke laag stof op en het was tijd voor een nieuw fris elan.”

En zo werd de executive assistant dus ineens co-manager. Een rol die haar past als een jas. Jeanette: “Dat kwam natuurlijk ook een beetje door de Secretaresse van het Jaar-verkiezing. Het thema was namelijk co-manager, dus dat je naast je manager ook zelf projecten oppakt. Bovendien ga je door die verkiezing toch anders naar je functie kijken. Ik dacht: dat doe ik gewoon. Ik ga dat project trekken. En als ik daar nu op terugkijk, is het ook echt iets wat ik anderen kan aanraden. Kijk goed om je heen en ga proactief om met de kansen die voorbij komen.”

De Secretaresse van het Jaar-verkiezing. We noemden het al een paar keer. Jeanette schopte het tot de finale en ze kijkt er met ontzettend veel plezier op terug. “Het behalen van de finale was al een overwinning. En superspannend natuurlijk. In je eigen keuken oefenen met je teksten is toch heel anders dan voor een jury. Maar ik vond het geweldig om mee te maken wat zo’n verkiezing behelst, van begin tot einde. Je maakt dingen mee die je normaal echt niet meemaakt, zoals een imagosessie met een styliste. En ik heb mijn netwerk enorm verbreedt. Zo heb ik een app-groepje met de finalistes van 2020 andere deelnemers en na de zomer gaan we lekker een drankje doen samen.”

“Zelfs mijn koelkast is hartstikke geordend”

Op de vraag hoe ze zo ver heeft kunnen komen, noemt Jeanette meteen haar organisatie skills. “Volgens de jury was mijn optreden daadkrachtig, sta ik stevig in mijn schoenen en maakte ik een goed direct contact met mensen. Maar mijn organisatietalent springt er wel echt uit. Privé ben ik trouwens niet anders. De manier waarop ik boodschappen doe, vakantielijstjes maak, zelfs mijn koelkast is hartstikke geordend. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik zit al dertig jaar in het vak, maar je bent nooit uitgeleerd. Daarom deed ik ook mee aan de Small Talks van Clubp.”

En zo heeft Clubp in de persoon van Jeanette Harmsen dus een bevlogen ambassadeur in huis. Jeanette: “Absoluut. Het heeft zó veel toegevoegde waarde. Of je nu beginnend bent, of meer ervaren als ik. Je loopt altijd tegen zaken aan. In Teams bijvoorbeeld, als je niet weet hoe je iets moet oplossen. Dan kun je googelen, maar op het platform van Clubp vind je veel sneller je antwoord. Ook mooi is dat je ervaringen kunt uitwisselen. Het is immers van en voor secretaresses dus je vindt heel veel vakgenoten die elke dag hetzelfde meemaken. Dát is een van de grootste voordelen van Clubp.

Over Jeanette

Jeanette Harmsen werd in 1968 geboren in Wichmond, is getrouwd met Gerwald Harmsen en samen hebben ze een zoon genaamd Gijs. Ze volgde meao-secretarieel en werkt sinds 2010 als executive assistant bij Ubbink Centrotherm Group. Ze is dol op muziek, winkelen, lezen en doet graag overal inspiratie op voor haar landelijke interieur. Ze was in 2021 finalist bij de Secretaresse van het Jaar-verkiezing.