Mijn drive? #carrièrevuurtjesaanwakkeren!
07 februari 2023 
2 min. leestijd

Mijn drive? #carrièrevuurtjesaanwakkeren!

Wat ik vroeger wilde worden? Nou ik kan je 1 ding vertellen. Dan hadden we elkaar hier niet ‘ontmoet’. Ik wilde bij een dansgezelschap op tv of modeontwerpster worden. Zowel het dansen als het tekenen kregen serieuze aandacht tijdens mijn middelbare schooltijd. Echter de nuchtere ondernemerskant in mij bedacht al snel: kan ik hier daadwerkelijk een serieuze boterham mee verdienen? Ik leerde namelijk al jong dat voor niets de zon opgaat en dat je, als je iets heel graag wilt bereiken, veerkracht en doorzettingsvermogen nodig zijn. Jaren later is deze les van mijn overleden oma, het zetje geweest naar ReBBels.

De afgelopen 25 werkjaren heb ik ontdekt dat ik het het allerleukst vindt om carrièrevuurtjes aan te wakkeren. En management assistentes, maar ook trainees, experts en managers (weer) de baas van hun eigen ontwikkeling en loopbaan te laten zijn. Door hen in de spiegel te laten kijken naar hun potentie, capaciteiten en ambitie. Wat mij opvalt, is dat juist het woord ambitie twee kanten op kan triggeren en in de ogen van veel management ondersteuners een 'vies woord' is. Het wordt vaak als 'ten koste van de ander'; geïnterpreteerd. Die ambitie en dat persoonlijke carriérevuurtje zijn nu harder nodig dan ooit, omdat na twee jaar thuiswerken de hele wereld is veranderd. Zo ook de rol van management assistente. Of je wilt of niet, je zult door alle digitalisering en de blijvende hybride werkvorm, meer tijd en energie moeten investeren in het zichtbaar maken en houden van wat je graag wil. Zowel qua werkinhoud, rol- en functie-inrichting als qua samenwerking en verbinding. Om ook in de picture te blijven voor dat ene project of event als je even geen spontane koffiepraatjes hebt.

Hoe werkt dit?

In mijn trainingen over Personal Branding en zichtbaarheid werk ik toe naar een Personal Brand Paspoort. En de kunst is prikkelend en positief te framen wat je wél wilt en waarvoor je graag benaderd wilt worden in je werkkring of netwerk. Hoe prikkelender en meer onderscheidend je antwoorden, des te beter je plakt op het netvlies! Bedenk daarnaast ook een #Hashtag voor jezelf, zoals de mijne bovenin. Die past bij je energie of waar je heel goed in bent. Denk bijvoorbeeld aan: #productivitytiger #chaosmanager #supportninja #shinysupporter

"Ambitie en dat persoonlijke carrièrevuurtje zijn nu harder nodig dan ooit"

Nieuwsgierig en alvast aan de slag met meer regie op je zichtbaarheid in de hybride tijd? Visualiseer dan de volgende paspoortvragen in een persoonlijk canvas of vision board:

 • Mijn passie in het supportvak.
 • Mijn doel/ambitie met mijn Personal Branding als management assistent. Wat wil ik dat het mij oplevert?
 • Typisch mijn persoonlijke talenten of kwaliteiten.
 • Mijn zichtbaarheid voor mijn werkomgeving. Mijn persoonlijke merkwaarden?
 • Hier ben ik trots op (steengoed in).
 • Mijn onderscheid t.o.v. mijn support collega's.
 • Mijn kwaliteiten of toegevoegde waarde die voor mijn zakelijke omgeving onzichtbaar zijn nu.
 • Ik ga investeren qua zichtbaarheid in... (bv netwerken, content op social media, events, uitstraling).
 • Deze 3 Personal Brand-acties ga ik de komende maanden uitvoeren.
 • Benoem je #Hashtag.
 • Have fun en zorg dat je vuurtje blijft branden! Liefs, Jocelyn Rebbens